Home
Praktijk voor relatietherapie
Voor wie?
Werkwijze / EFT
Laatste-kans-therapie
Zes succesfactoren
Uw begeleider
Kwaliteit
Kosten
Adresgegevens
Lezingen
Gratis E-mail consult
De Relatietest
Relevante literatuur
Skype consult (NIEUW!)
Stichting EFT Nederland
 
 
 
Werkwijze

 

Relatietherapie vraag om commitment van beide partners. Er wordt na de intake dan ook gevraagd om samen een overeenkomst aan te gaan voor een bepaalde periode waarin veiligheid wordt gecreŽerd en

de wil wordt vastgelegd om een traject in te gaan.

Tijdens een intakegesprek wordt duidelijk gemaakt wat de aanpak is van de problematiek. Gesprekken, soms individueel meestal samen, worden uitgewerkt volgens een vaste systematiek gebaseerd op de verschillende fasen in relatietherapie. Een en ander wordt gecombineerd met huiswerkopdrachten (bijvoorbeeld het schrijven van je biografie).

 

De uitdaging van een relatie is allereerst een zoektocht naar wie je bent. Vragen die aan bod komen zijn: wat is je achtergrond, hoe heb jij liefde ervaren en wat zoek je in een relatie. Waarin ben je kwetsbaar en wat is je verlangen. Het traject bevat 2 wekelijkse bijeenkomsten (gemiddeld 15) en bevat de volgende onderdelen:

 

  • Persoonlijke problematiek en achtergrond
  • Negatieve patronen en vertrouwen
  • Interactie en openheid
  • Het accepteren van de verschillen
  • Het werken aan positieve doelen

 

Voor individuele vragen wordt samen een traject opgesteld aan de hand van de probleemstelling.

 

EFT

 

Er wordt voornamelijk gewerkt met de Emotionally Focused Therapy (EFT van Dr. Sue Johnson) aangevuld met andere therapievormen. Denk hierbij aan Vansteenwegen, CIVAS huwelijk en relatie en de denkwijze van Harville Hendrix. (zie ook de literatuurlijst). Wil je meer weten over de EFT aanpak lees dan het boek 'Houd me vast' van Sue Johnson.